کاشی بین کابینتی و اثر مل گیبسون
کاشی مارو (به انگلیسی: Kashi Maru) یک کشتی بود که طول آن ۵۲٫۴۳ متر (۱۷۲ فوت ۰ اینچ) بود. مقدار آهک برای هر متر مکعب ۲۵۰ کیلوگرم یا به نسبت یک بر چهار اصطلاحاً پرمایه گفته میشود، خواهد کاشی تبریز شیراز بود. در هر دو اثر و در زیر شاخههای درخت به خط نستعلیق عبارت «رقم ابوالحسن نقاشباشی کاشانی در سنهٔ ۱۲۶۸» نوشته شدهاست. در آغاز هر ماه و هنگام دیدن هلال ماه، آن را برای شاه میآوردند و شاه چشمان بستهاش را بر آن میگشود. بایگانیشده از اصلی در ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۱. ذکاء میگوید امینه پاکروان این اثر را بهاشتباه تصویر یکی از وزرای آقامحمدشاه میداند، اما احتمالاً اثر متعلق به سیفالله میرزا، چهل و دومین پسر فتحعلی شاه است. تاریخ این اثر مشخص نیست اما احتمالاً همزمان با اثر «شمایل علی بن ابیطالب» است. همزمان به خوشنویسی کار نقاشی و تذهیب و تجلید پیش میرفت. کفش ایمنی یا کفش کار نوعی کفش است که برای استفاده در محیطهای کار طراحی و ساخته میشود. همان ترجمه توسط میرزا محمدحسین تهرانی دوباره خوشنویسی شد؛ صنیعالملک با سرپرستی ۳۴ نقاش، میرزا عبدالوهاب با سرپرستی تذهیبگران، میرزا علی محمد با سرپرستی ترصیعگران، میرزا علی صحاف با سرپرستی صحافان و میرزا احمد که سازندهٔ جلدهای روغنی بود، کار کتابسازی آن را به انجام رساندند.
درمجموع ۴۲ هنرمند در مدت ۷ سال این اثر را به انجام رساندند. این اثر از کارهای برجسته و استادانهٔ ابوالحسن دانسته میشود. در میانه حیاط شمالی پر درخت، حوض سنگی بزرگی، با طرح ایرانی چند ضلعی قرار دارد که آب آن قبلاً از چشمههای موجود در ارتفاعات جنوبی مشرف به روستا به وسیلهٔ تنبوشه به حوض نسبتاً کوچک در جلوی حیاط شمالی آورده شده و سپس بر اساس اختلاف سطح و نیروی ثقلی به تدریج به آبنمای حوض اصلی، در داخل حیاط که در چهار سوی خود صورتکهای انسانی را داراست و از دهانشان آب، با فشار به بیرون ریخته میشود منتقل میشده است. مقبره گنبد بزرگ آجری دارد و به شکل پلکانی متشّکل از دایرههای هممرکز ساخته شده که روی یک هشت ضلعی مینشیند و سپس بر روی مربّع قرار میگیرد. سپس ناصرالدینشاه این تمثال را میان «نشان تمثال» - که تا پیش از آن تصویر پدران پادشاهان قاجار در آن قرار میگرفت - جای داد و بر گردن آویخت. این اثر در میان «نشان تمثال» قرار دارد و ناصرالدین شاه آن را به گردن خویش میآویخت.
این اثر گذشته از ویژگیهای طراحی و رنگآمیزی، نمایشگر ویژگیهای فرهنگی و مردمی ایران در ربع سوم سدهٔ سیزدهم هجری قمری است، چراکه صنیعالملک مبنای طراحی فضای اثر را اوضاع زندگی مردم در روزگار خویش قرار داده و بر خلاف نمونههای اروپایی که فضا را دوران داستانها در نظر گرفتهاند عمل کردهاست. در عمل تف جوشی قطعه فشرده شده در دمایی بالا و با جو کنترل شده قرار میگیرد. چون در آن هنگام حاجی میرزا درگذشته بود و محبوبیتی هم نداشت که صنیعالملک از روی علاقه آن را نقاشی کرده باشد. ↑ بابک پس از به چنگ آوردن حکومت پارس قاعدتاً میبایست سکهای به نام خود و پدرش ساسان ضرب کرده باشد؛ اما تاکنون سکهای از بابک پدر اردشیر بابکان بدین شکل به دست نیامدهاست. این افراد موفق شدند سردار افخم را به ضرب گلوله از پای درآورند. اغلب کتابهای خطی و قطعات و مرقعات او را به خارج از ایران برده، زینت بخش موزههای خارجی و کتابخانههای شخصی ساختهاند. به محل یاد شده رفته و تنها تپهای دیده بود که در آن کاوشهایی شده و این تپه از آجر و نیمه و قطعات کاشی که بدون شک از بنای خراب شده باقیمانده بودند تشکیل یافته است و شاید این همان بنایی باشد که فرزر مشاهده کرده بود.
مسجد آخوند گراش یکی از قدیمیترین مسجدهای بر جای مانده در گراش است که در محلهٔ ناساگ واقع شده است. درقسمتهای سوم چهارم و پنجم نقوشی به سبک لوزی که به سبک منار مسجد سین که البته در قسمت پنجم کلوکهای کاشی فیروزهای رنگ میباشد. ذکاء میگوید احتمالاً اثر دوم از صنیعالملک نیست چون اختلافهای در تزیینات و نیز خطاهای فنی دارد. دو اثر در سال ۱۲۷۰ ه.ق که بر یکی رقم «ابوالحسن نقاشباشی غفاری کاشانی» نوشته شده و اندازهاش ۱۸/۵×۲۸ سانتیمتر است. رقم اثر «ابوالحسن غفاری ۱۲۷۳» است. عکس سیاه و سفید اثر در مقالهای نوشتهٔ مهدی بهرامی در مجلهٔ ایران امروز چاپ شدهاست. از آنجا که ضریب انبساط حرارتی نزدیک به صفر است، ماده مقاومت خوبی در برابر شوک حرارتی دارد. همانطور که بارها برای شما توضیح داده شد، زیبایی در کاشی بین کابینتی که در بعضی اوقات می تواند بین راهی pvc نیز باشد اهمیت بسیار دارد.